Ett expansivt textiltvätteri

JD Tvätten har anor redan från 1970-talet då nuvarande delägare Gunnar Larsson började jobba på Vilhelmina Tvätten. 1992 köptes bolaget och Jimmy och Daniel började jobba om somrarna för att sedan successivt integreras i verksamheten. Fram till 2007 levererade vi textilier till kunder i alla möjliga olika branscher, och vi servade även en hel del privatpersoner.

Under 2007 bildades JD Tvätten och verksamheten flyttades till Umeå. Tvätteriet i Umeå drivs av Vilhelminasönerna Jimmy och Daniel. I och med flytten hamnade vi närmare majoriteten av våra kunder längs norrlandskusten. Samtidigt påbörjades en renodling av verksamheten med fokus och specialisering på hotell-, konferens- och restaurangkunder.

Under våren 2011 installerade vi en ny tvättrörslinje. Med den ökade vi vår produktonskapacitet samtidigt som vi sänkte våra vatten och energivärden per kilo tvätt. Slutet av 2011 blev vi även klara med vår SVANEN certifiering som vi är mycket stolta över.

2012 blev JD Tvätten Svanencertifierad, vi fick även utmärkelsen Västerbottens Gasellföretag av Dagens Industri.

2013 fortsatte vi vårt miljöarbete med att investera och installera en värmeväxlare för att bli självförsörjande av varmvatten. Vi var även i slutfasen av planeringen för en ny miljövänlig energikälla till vår ångproduktion.

2014 Blev vi klara med installationen av pelletspannan vilket innebär att vi bytte bränslet från eldningsolja till pellets för vår ångproduktion. I och med det så minskade vi vårt koldioxidutsläpp med 90 procent.

2015 passerade vi en omsättning på 20 miljoner kr. Vi fortsätter att planera för åtgärder som effektiviserar produktionen och samtidigt är positiva för miljön.

2022 Första augusti blir JD Tvätten uppköpt av Textilia. Textilia har startat en satsning på Hotell och Restaurang där JD Tvätten kommer att ingå.

Textilia förvärvar JD Tvätten | Textilia (mynewsdesk.com)